Flashback

0 comments.

Ah pejam celik pejam celik tengok tengok esok aku dah kena balik UiTM Segamat yang begitu dikenali sebagai salah satu top hutan simpanan yang mempunyai permandangan yang begitu indah (indahlah sgt..sampai satu UiTM di kelilingi oleh kubur cina dan india hahaha) yang menandakan juga yang bahawasanya aku telah pon habis cuti sem aku.Oleh itu aku ingin mengflashback balik apa yang telah aku buat selama aku cuti ni tuk mengingati balik nostalgia - nostalgia yg best2...antara yang aku ingat aku buat ialah
  • Makan
  • Tido
  • Online
  • Lepas tu..lepas tu..er
Wtf?!! tu je ke nostalgia yang aku ingat..langsung x berfaedah langsung haha tapi apa seorang pelajar yang sedang menganggur sambil tanam anggur cam aku ni boleh buat lagi selain benda tu..dah kata holiday tu jela antara main attraction bagi pelajar2 yang stress baru lepas habis exam yang ingin buat masa cuti.Tetiba setelah fikir balik orang kata masa itu emas dan kita patut menghargainya dengan sebaik baiknya,rasa rugi lak aku x ada g extra kelas time cuti ni ke..cam g ke kelas ballet ke..wth?!! BALLET?!! cam mana aku leh terfikir nak g kelas ballet lak..tak leh bayangkan kalau aku kena pakai sarung kaki yg panjang gler tu sampai ke lutut n pakai kasut cam princess kecik2 n baju singlet dan seluar yg ketat dan lompat sini dan lompat sana hahaha..owh owh patut g kelas memasak ke supaya aku bukan sahaja pakar dalam memakan makanan sedap tapi juga boleh memasak makanan sedap ke apa berfaedah jugak..owh ni bermakna mulai esok ..ramailah kawan2 aku akan tidak nampak lagi icon yang tetiba muncul kat belah kanan di bahagian bawah monitor korang menandakan aku on9 di msn dan juga comment2 merepek aku kat myspace korang buat masa yang lama..sob2..tapi mungkin sesetgh daripada korang cam sifu aku zariel akn berasa sedikit lega dan bersyukur kerana menandakan juga era serangan soalan2 penumbuk pening putaran kepala kuasa 8 berkurang buat sementara waktu ahaha..teringat kembali time cuti sem di mana aku telah balik ke kampung di Kedah n kemudiannya ke Langkawi ...kerana time tula diameter bdn aku meningkat dengan mendadak dengan makan coklatnya dan g restoran wan thai kat langkawi tu hari2 tuk makan makan dan makan je haha..tapi seronok cuti sem kali ni kerana sempat menghubungi kawan2 yang dah lama terlost connection akibat kerana ketidaklamaan aku beronline..aaa skrang aku dah kena mula berlatih joging supaya nanti kena lari ngan budak2 baru time mss tak pancit..lehla kurus balik bler balik UiTM kerana makanan dia mmg sedap gler berbanding ngan kat rumah..ye makanan MAGGI kari letup yang meletup letup di campurkan dengan sos cili maggi dan juga milo or cadbury hot chocolate...sgtlah tak berkhasiat ahaha..till we meet again..tata

Hampa

1 comments.

Hampa boleh di definisikan sbg suatu perasaan yang amat lah tak boleh di hilangkan dgn begitu sahaja terutamanya apabila kita dah berkerja keras untuk mendapatnya.Ia bagaikan kaca yg terhempas kat ats batu dan berpecah menjadi butir-butir kecil dan kemudianya seperti ada mak cik cleaner g sapu dengan penyapunya yang kotor lagi maha berbakteria dan kemudiannya mencampakkannya ke dalam tong sampah.Huh begitulah perasaan aku skrang ni sbb tu terus tulis blog apabila telah melihat result yang baru sahaja keluar.*&%@.Segala kesabaran aku menunggu untuk result keluar dan tak tido hanya untuk memastikan dapat check result seawal yang boleh di hampakan begitu sahaja apabila ianya keluar kerana apa yang di harapkan agar sem lepas result bertambah baik dan meninggi2kan lagi CGPA aku hanyalah mimpi dan angan2 semata2..shit..di sini saya hendak membuat sedikit dedikasi kepada sesetgh lec saya yg turut menyumbangkan tenaga mereka ke ats kejayaan kehampaan saya ni.Tq Ustaz Kamarulzaman Ustaz CTU saya yang terbaik yang cemerlang gemilang dan terbilang dalam ketidak hadirannya ke kelas selalu dan selalu masuk lambat atas hint2 Ustaz yang sangatlah tepat dan jitu tu sampai satu hapak pon hint yang ustaz bg x keluar ...mmg salah aku kerana cepat terpedaya ngan ustaz punya speech "Saya cukup yakin ini keluar.."..wth?!!..Saya ingat seorang yang dah lama bergelaman seperti ustaz dan mempunyai jawatan tinggi di dalam UiTM seorang yang boleh dipercayai..tapi nyata TIDAK sama sekali pada soalan CTU semester lepas yang ramai lagi org terpedaya..buat penat je carrymark 35/40..haih..dan juga tq pada semua lec lec lain yang rajin membuatkan aku mendapatkan carry mark yg tinggi2 tapi tidak lak rajin membuatkan final aku tinggi lak..Arigato Gozaimas..tapi apa2 pon semuanya salah aku juga yg bodoh kuasa 8 cepat leka ngan dunia yang fana ni....ok and cut..."ok gud shazwan lakonan kau tadi tuk pura2 rasa hampa pasal result kau berjaya..tahniah2 *clap2*"..
haha yup mmg aku rasa hampa sedikit ngan result aku kerana dpt 3 pointer camtu tapi x DL tapi esok masih ada ...-to be continue-...ekh jadi cam crite lakonanla pulak

Which do you prefer?

2 comments.

Nak tanya pandangan bernas bernas daripada kumpulan pemikir hebat-hebat cam korang ni yang tgh belajar kat universiti universiti termuka yg best in Congostan and some say Tanjung Rambutan yang mempunyai otak cerdik akibat minum susu formula yang mengandungi DHA yang dianggap baik untuk pertumbuhan otak.Mana korang lagi suka..cuti panjang cam IPTA or cuti pendek cam IPTS..kedua-dua cuti ini mempunyai kebaikan dan keburukan..antara cuti IPTA sgtla pjg sampai nak dkt berbulan2 so korang gerenti leh puas enjoy punya dgn menghilangkan stress exam yg baru habis dgn tido cam beruang tgh berhibernasi kat umah sambil membesarkan lagi diameter perut korang dgn makanan2 yg sedap2 berbanding di universiti..tapi keburukannya disbbkan cuti terlalu pjg , ia amat merugikan apabila kita byk menghabiskan masa di rumah dan malas nak carik kerja..asyik menganggur sambil tanam anggur kat tepi umah je ..kita lihat pula di IPTS di mana cuti mereka agak pendek..ada yang 2 minggu malah ada yg satu minggu sahaja..ini menyebabkan diorg tak cukup masa nak enjoy sgt dgn kawan kerana cuba kita bayangkan kalau 1 minggu je..nak tgk semua episode shin chan dari episode 1 sampai ke 1000 pon x sempat haha..tapi kebaikan yg kita dpt lihat ialah diorg akan lebih cepat graduate daripada budak2 IPTA dan menyebabkan mereka dapat pergi mencari kerja lebih awal berbanding budak IPTA...jadi harapan mereka untuk mendapat kerja lebih cerah akibat persaingan kurang skit sbb budak2 yg belajar di IPTA yg sama umur ngan dia masih belajar lagi..Jadi apakah pandangan korang..Adakah patut Dato Hisyammudin berkejasama ngan Dato Samivellu untuk duduk ats satu meja dan berbincang samaada kita patut tgk rambut sapa lagi cool atau tak..wth?!! apa aku ckp ni..silap2 so apa pandangan korang mengenai tempoh berlainan cuti oleh IPT2 skrang..mana lagi best?

Result

2 comments.

17hb 12 2008.Tarikh bersejarah bg semua warga UiTM.Tarikh hari ini result semester lepas akan diumumkan maka kita semua akan mengetahui sama ada usaha tak tido minum kopi setong dan belajar tgh malam sampai mata lebam berkesan tak semester lepas.Huh aku dah check kat website UiTM utk result aku dah hampir 4 kali tapi ini saja yang dipaparkan.
*&%^.Main suspen2 lak UiTM ni ngan kita semua ahaha..Sem lepas tak main awal lagi bgtau result.Sem ni nak buat suspen2 lak.Ingat ni cerekarama ke apa.Terbukti result periksa ini memberikan kesan yang mendalam dalam diri aku.Budak yg selalu on9 24/7 yang dah biasa masuk semua website pon akan rasa cuak untuk masuk ke website UiTM pada hari result akan diumukan.Jari-jari yang dah biasa menaip dengan halaju sekata 89km/sejam pon rasa mengelatar letar apabila nak tekan butang "semak keputusan" huh...mintak2 dapat result bgs.Amin.

Kena tag

4 comments.

Owh rupa-rupanya ni yang kena buat apabila di tag ekh...baru tahu..dush

Di tag oleh Zeera

a) Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng-tag dia...
1)Ada blog kat blogger sama cam i
2)Belajar kat UiTM Segamat sama cam i
3)Ambik sama course lagi tu sama cam i
4)Suka tido cam i
5)Suka makan cam i
6)Suka on9 cam i
7)Dah byk dah cam i ni cuma bdn je tak cam i ahahaha
8)Baik
9)Suka pergi gig
10)Suka Senyum bler terjumpa

b) Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara. about yourself.
1)Suka tido petang dan berjaga malam sampaila ke awal pagi atau subuh
2)Suka makan(tu semua tahu rasanya)
3)Suka merepek sambil makan kerepek(sbb tu bdn besar cam ni)
4)Owh skrang minat karaoke malam2 dlm blik time semua org tgh tido tuk ilangkan bosan
5)Animal lover
6)Suka travel negara orang tgk permandangan cantik serta org2nya yg cantik ahaha
7)Tgh menganggur sambil tanam anggur kat tepi umah
8)Suka on9 sampai mata lebam
9)Suka tgk buku..bukan baca tapi tgk je buku tersusun ngan kemas kat rak time dkt ngan exam..ahaha
10)Suka tgk movie

c) At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

Senarai nama blog 10 pon x sampai ni nak tag 10 ahaha

Do you think you're hot?
Nope..tapi nak fikir yg i cool ahaha

Upload your favourite picture of you?


Why do you like that picture?
Sbb dulu kulitku putih berseri tanpa menggunakan olay..yay..tapi skrang..err skrang faham2 jela

When was the last you ate pizza?

About a week ago..dah mula hilang minat makan pizza selalu

The last song you listen to?
Spoon - Rindu Serindunya (suka karaoke dlm blik sorang2 time cuti)

What are you doing right now besides this?
Berangan blerlah nak berhenti daripada menganggur ni dan dpt kerja best ngan dibyr ngan gaji yg best supaya dpt beli barang yg best2 (O.O)..dah bosan buat windows shopping je

What name would you prefer besides yours?
None.Mama i dah bg nama sedap2 dah.

People to tag :

1. Zariel
2. Hatta
3. Atiqah

Who is number one?
My sifu sejak skolah lagi..selalu menjadi kaunter pertanyaan aku semasa aku noob dlm dunia teknologi komputer2 ni ahahah...blerlah dia nak bg aku buku Pc for the dummies sbg hadiah ke apa ahaha

Number three is having relationship with?
Tah tanyala dia sendiri..aku tak suka kacau tepi kain orang ahaha

Who is number two?
Owh teman sechat selepak kat msn sejak dulu ahaha

Edward Cullen

3 comments.

Haih tak habis-habis...tak kira di myspace facebook friendster mahupun blogger sendiri..setiap page kawan perempuan yg aku masuk..semua sibuk sibuk letak gambar edward cullen je dan cakap bertapa hot dia semuala..pergh cam dalam dunia ni dah btol2 dah kiamat tinggal dia sorang je lelaki yg masih wujud ahaha...yela2 aku tahula dia hot..tapi disbbkan aku rasa ketidakadilan telah berlaku pada spesis lelaki yg semakin nak pupus di dunia yg indah ni so apa salahnya aku pon letak gambar perempuan idaman aku wahaha...cheers
Owh Taylor Swift not only your adorable face mesmerize me but your beautiful voice too ahaha...if god can have his beautiful heaven..then i shall have u ;)

Smile

0 comments.



haha just remember to always smile everyday even though you are not in a good mood. Appreciate what you have and the wonderful person you are. Enjoy the simple pleasures of life in nature and in people. Everyone hear have heard the quote saying that an apple a day keeps the doctor away. Well my quotes "smiling can make the pain go away". Always face each obstacles ahead of you with a smile on your face ;)

p/s:tapi tgk keadaanla..contoh kalau result teruk tu dan korang bawak g tunjuk kat papa dan mama korang dengan senyuman manis korang yang lebar tu memang mintak karate kick dan pelempang dari diorgla ahahaha *


Bulan dan bintang pon leh senyum takkan korang x leh ahaha



Something to think of.

0 comments.





Today's news in Berita Harian

Dua beradik mati tertimbus
"KUALA KUBU BHARU: Dua beradik maut tertimbus dalam kejadian runtuhan tanah yang meranapkan sebuah banglo setingkat di Lot 110, Jalan Belida 1, Seksyen 13, Ulu Yam Perdana, dekat sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 pagi, Nur Athirah Roslan, 16, dan adiknya, Nur Intan Shareena, 9, sedang tidur di bilik mereka di bahagian belakang rumah, ketika cerun setinggi 30 meter dan lebih 300 meter panjang menggelungsur lalu menimbus sebahagian besar rumah mereka.

Ibu bapa mangsa, Roslan Mohd Jani, 49, yang bertugas sebagai juruterbang Firefly dan Azizah Madun, 42, serta tiga lagi anak mereka, Norman Afiq, 4; Anis Afina, 6, dan Nurlisa Azeera, 8, bagaimanapun selamat selepas berjaya keluar melalui lubang di bumbung.

Ketika kejadian, lima beranak yang terselamat itu tidur di bilik utama di bahagian depan rumah berkenaan. Timbunan tanah runtuh yang menimbus rumah itu turut menyebabkan Nurlisa Azeera tersepit di bawah almari tetapi tidak cedera.

Ketua Bahagian Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam (KDNKA) Ibu Pejabat Polis Daerah Hulu Selangor, Asisten Superintendan Zaldino Zaludin berkata, jenazah Nur Athirah ditemui jam 12.30 tengah hari dalam keadaan mengiring, manakala jenazah Nur Intan Shareena tiga jam kemudian dalam keadaan terlentang.

"Kedua-dua mangsa tertimbus lebih dua meter dari paras bumi akibat diseret runtuhan tanah yang menggelungsur dan berada pada kedudukan satu setengah meter antara satu sama lain. Jenazah dibawa ke Hospital Kuala Kubu Bharu untuk dibedah siasat," katanya di lokasi kejadian, semalam.

Zaldino berkata, usaha mencari mangsa membabitkan seramai 140 pegawai dan anggota pasukan polis, bomba dan penyelamat, Smart, Jabatan Pertahanan Awam (JPA3), Ikatan Relawan Rakyat (Rela) serta dibantu kakitangan Pejabat Daerah Hulu Selangor.

Katanya, tiga anjing pengesan dan dua jengkaut turut digunakan bagi membantu mencari serta mengeluarkan mangsa.

Keluarga itu yang sudah menetap di kediaman berkenaan sejak tujuh tahun lalu, turut mempunyai seorang lagi anak, Noraina Ayu, 21, yang kini menuntut di Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Melaka.

Dua kereta jenis Kia Spectra dan Perodua Kancil milik keluarga berkenaan yang diletakkan di ruang letak kereta rumah itu turut ranap."


A moment of silence for them.*Al- Fatihah*

But maybe all of you already know about this news right. You all always love to read about the tragedy that happens in this world rather than reading just the sports area and fashion tips section isn't? The reason why I put this article in my blog is not just because so that you all can sympathize for their family lost but because I think the time has come that we all need to wake up already and smell the coffee. Death is not necessary will come when you are old and when your are in your clean pyjamas at your comfortable bed with your grandchildren beside you. Of course not. Death might be waiting in front of your doorstep right now! OK now maybe some of you are starting to think "ceyh poyonya budak ni..konon berimanla tu". OK I admit that I am not the person you will always see in the mosque situated near your house and I admit that I sometimes forget to pray everyday. But it's not wrong for me to tell something that is right is it? Common guys, we will never know when is the last time when we set foot on this magnificent world ever again. And this article prove that it does't matter whether you are young or old, rich or poor , death will still come to you. I am not asking you to straight away leave all your bad habits behind and start doing good things. No, of course not. That is something impossible to do by just reading a stupid dumb blog like this. I just want you to think for just a moment. Just try to give a little bit of your time to just think what have you in the past. And honestly answer yourself. "Are you proud of yourself ?" Are you satisfied with you life now?. If your answer is Yes. Then well done, you certainly have live your life. But if the answer is no, then there is nothing to be worried about. You still can change. But I know, changing is not going to be easy. It needs huge sacrifices and determination. I also still trying to change. Even though there are times when you just simply can't fight away all your bad habit, be strong and keep moving. Life isn't how hard you can hit but it's about getting hit and keep moving forward. After it is done. After you have completely change your attitude, your lifestyle into something that you are proud of. Something that you dare to speak to everyone and say that it aloud "I am proud of myself". Then my friend, you have truly understand the meaning of living and you can face death with open arms when it came for you.

Nasi Minyak

1 comments.


Owh owh impian tuk memakan nasi minyak setelah lama mengidamkannnya tiba juga pada suatu hari dinamakan hari ahad pada 30/11/2008 tahun gajah(pandai2 je ckp thn gajah).Yay!! tapi yang tak bestnya perkhawinan tu diadakan di Perak.Glerlah bapak jauh siot.So bangun awal pagi tu and siap2 then terus bertolak ngan satu family.Vroom2.Setelah 3 jam berjalan jauh(duduk dlm kereta ckp jalan jauh konon) akhirnya tiba di destinasi yang di tuju.
Perkhawinan di antara azli & isterinya hafifah.Keluarga azli ni dah jaga aku sejak aku bayi sampailah ke besar godzilla masa aku mula2 tak ada bibik dulu2.Bler ada bibik pon masih suka gak diorg jaga pasal best.Ingat dulu2 aku dan azli semua panjat gate besar manatah dan jalan agak jauh semata2 nak g kedai runcit untuk beli kereta tamiya(masa zaman kepopularan permainan lumba kereta ini)

Wah skrang sampai dia dah besar gajah dah kahwin dah.Cepat betul masa berlalu.Sampai2 je kat destinasi tiba2 satu badan rasa sakit argh sbb dah lama tak jalan jauh dan duduk dalam kereta lama2 so kaki semua krem.Tapi takpe tetap gembira.Haha.Mula2 sampai pak cik dan mak cik yang jaga aku dulu tak kenal lagi dah aku so aku duduk bertengek je kat depan diorg tunggu mama papa aku sampai ngan adik2 aku.Bler diorg sampai, papa aku ckp "Tak perasan ke dia dari tadi duduk depan korang" sambil menuding jari ke aku.Then pak cik mak cik terkejut "Ini iwan ke.Ya Allah dah besar dah tak kenal".Aku mungkin fikir diorg ingat aku kecik lagi kot sedangkan badan skrang dah besar gajah dah haha.Then kitaorang gi carik tempat duduk.Fuyoo penuh ooo semua tempat.Biasala buat kat kampung so meriah gler banding ngan perkhawinan kat bandar yang biasa aku g semua senyap2 je.Kat sini best gler semua asyik bertegur sapa je dan tanya khabar semua.Byk pak cik mak cik yang jaga aku dulu so bler diorg tegur aku tanya "Ini iwan ke" .Aku hanya mampu menjawab dengan hati yang agak sedih kerana aku tak kenal pon diorg sedangakn diorang ingat aku lagi setelah berbelas tahun berlalu.Sob2.Then setelah beberapa minit selepas mengambil makanan semua, mama dapat carik tempat duduk yang jauh terpencil sana kat belakang belakang tuk kita semua.Then bler kita nak duduk je ada seorang pak cik tegur kita.Dia ckp wakpe duduk kat sini.Sini tempat tak best lalu mengambil mangkuk papa aku selepas papa aku ckp takpe2 dan suruh kitaorg ikut jugak dia.So kita ikutla,then dia bawak g tempat vip punya tempat duduk.Yay bestnya.Satu meja tu special tuk family aku je.Papa aku panggil dia Pak Itam.Ckp dia jugak ada jaga aku masa kecik2 dulu(still aku tak ingat gak diorg). Sob2.Huh lepas tu aku leh nampak semua org tenung je family aku sbb kita je family first makan kat tempat vip.Rasa cuak lak haha.Mesti semua fikir sapalah budak gemuk tak malu tu punya family sampai leh duduk tempat vip.Yang bodohnya aku tak g ambik nasi minyak.Aku g makan nasi putih je.Haih tapi takpe ayam merah diaorg sedap sambil menjilat kaki haha.Then ada satu mak cik lawa tegur aku.Tanya khabar semua.Lepas dia blah mama ckp tu Pak Su.Suka jaga aku dulu sampai ikut ke umah aku tuk jaga aku(dalam hati fikir sbb cute kot dulu wahaha) *pasti korang rasa nak muntah bler baca*.Tiba2 aku fikir balik.PAK Su PAK.Omg laki ke!! (>.<).But tak kisahla sbb dia baik.Mama pernah ckp dia tak nak jaga aku time dia cam umur aku skola menengah dulu sbb dia nak masuk pertandingan Ratu Cantik ke apa hahaha aku tergelak2.Then tiba2 ada pengumuman yg ckp pengantin lelaki dah sampai.Apalagi aku makan super laju cam michael shoemaker bawak ferrari mcm nak terbabas sbb nak tangkap gambar masa dia sampai.
Mama aku ckp nak suruh org angkat gak aku cam ni masa kahwin nanti.Aku tetiba rasa kesian pada org yang kena angkat aku nanti.Mungkin masuk ICU kot plg teruk.Harap2 dia ada beli insurans nanti hahaha.Then aku buat muka tak malu g masuk dalam umah tuk tangkap gambar masa dlm umah tu penuh ngan perempuan2 mak cik2 dan aku sorang je laki.Apa aku kisah janji dapat tangkap gambar aku fikir hahaha

Semoga bahagia ke anak cucu

Lepas tu aku keluar and ditegur lagi beberapa orang pak cik semua,papa ajak balik semua tapi aku ckp jap jap nak snap lagi pic.Dtg jauh2 tapi singgah sekejap je wakpe,baik enjoy dulu.Tiba2 ada benda tak best berlaku time pengantin semua g makan.Aaaa hujan turun.Everybody take cover.Aku berteduh ngan family aku semua di bawah pondok usang n borak2 ngan family pengantin lelaki semasa diorg menyambut tetamu baru datang semua.Then kita decided nak balik sbb hujan semakin lebat.Balik ngan hati yang gembira tapi beberapa minit kemudian dlm kereta perut berbunyi pula sbb aku makan skit je tadi ahaha tapi tetap gembira.Aku doakan korang bahagia sampai akhir hayat ;).

Grateful

2 comments.

Woke up today in my comfortable bed in my blue coloured wallpaper bedroom as usually thinking today would be boring and feeling dull same like the last few days before because I have nothing to do actually during the holidays for the time being. I should try to carry my big fat ass and try to search for a job and learn to be independent for a while. But eventually I think why should I? I just then would not have the time to spend my holidays relaxing and enjoying with my friends. But then something just hit me, why do I keep thinking all these irrelevant things in my thick skull. Why I can't just be grateful that I am having a holiday compare to some of my friends who is now struggling for their final examination. I think the time have come for me to have an “attitude of gratitude'
I should be saying that “ I am so happy and grateful now that I am on a long holiday and I can eat
mouth watering food compare to the food serve at my college" Not to mention grateful that my country is at peace even though the economy is slow moving. I’ve read the latest news online and saw what is happening in Mumbai and Thailand where these country is at chaos. At Mumbai where there is a terrifying attack occurred that last for 60 hours.
Not forgetting Thailand where 3000 tourist is held hostage at the Suvarnabhumi, Bangkok Airport by the anti- government until the President of Thailand resign.
Not to mention the war in Iraq and Palestine where innocent people is being killed every day. Thank god i can go out everyday having not to worried being bomb or shoot at by US Army or thinking that is this my last day living in this world. I think this world would be a better place for everyone to live in if everyone have the "attitude of gratitude". Don't you think so? It's not so hard to just say Alhamdulillah for muslims and thank you for non muslims everyday is it?

Keinginan

0 comments.




Owh setelah lama bermimpi2 untuk memiliki I - Pod Touch yg baru 32 GB.Satu keazaman baru untuk mengumpul duit untuk memiliknya telah lahir dari sanubariku (cewah poyo je).Lepas tu saja2 jela windows shopping kat Pavilion kat kedai jual barangan apple dan check2 price dia kat internet dengan kelajuan lembab tahap siput babi punya datuknya utk tgk2 harga dia.Selepas membuka page machines (kedai jualan barangan apple).tgk2 harga dia RM 1,629 tunai.cam susah je nak sebut harga duit tu jadi rasa cam mahal je.haha...tapi bler tgk gambar dia letak the funnest i pod ever,rasa tidak ingin berputus asa muncul.

Kemudian pergi check tabung yang pernah aku mengisinya dengan duit zaman muda - muda dulu(tu pon duit raya) dan tgk isi kandungannya.Dan di bandingankan dengan harga I-Pod tu..rasa...rasa...sgt hampa (T-T)...nak kerja tapi mengikut pengalaman mencari kerja selepas habis SPM dulu asyik kena reject je mungkin sbb diorg takut tgk saiz diameter perut aku kot so malasla nak carik lagi..cuma boleh berdoa result sem ni memberangsangkan so bolehlah buat muka2 cute dan tak malu mintak papa dan mama duit tuk membelinya..tapi kalau result cam hampeh taik kucing..still tebalkan muka dan buat tak malu mintak..mintak kena ceramah jela nanti hahaha...

Getting Started

0 comments.

This is my first time to write a blog so please ignore my silly grammar mistakes and etc because i have no writing a blog experience or what so ever.Thank you. I will try to write down all my sweet and sorrow memories on this blog.Till then take care