End of the Year Apology

0 comments.

2009 bakal pergi,
2010 bakal tiba nanti,

Oleh itu sebelum 2009 pergi dan tidak kembali,
Saya ingin memohon beribu-ribu maaf kpd kalian semua ini..
atas kesilapan saya.. samaada sengaja atau tidak ...
itu semua menunjukkan saya ini hanya manusia biasa yang tidak boleh lari dari membuat kesilapan,

Saya tahu saya ada byk membuat silap samaada sedar atau tidak..
Kepada semua kawan2,
Maafkanlah saya,

Mungkin sebelum ini kita rapat...selalu gelak ketawa..bergurau senda..lepak sini sana...tapi di akibatkan masa dan arus hidup yg berlainan..kita rengang dan persahabatan dulu tah hilang ke mana...saya minta maaf...

Mungkin sebelum ini kita rapat...berkongsi rahsia..chat malam2 buta....tapi akibat masa dan arus hidup yg berlainan..kita lupa tegur balik dan berckp sama2....saya minta maaf...

Mungkin sebelum ini kita rapat...merepek sini sana...kongsi makanan bersama2 ,bertangkap gambar, bersalam-salaman dan merayau entah ke mana...tapi akibat masa dan arus hidup yg berlainan...kita terlupa semua kenangan2 manis itu...saya minta maaf..

Oleh itu saya ingin minta maaf ats semua kesilapan saya...saya btol2 ingin kembali ke masa di mana kita gelak ketawa...berkongsi rahsia...melepak tah ke mana ...chat sampai ke tgh mlm buta...kerana bg saya tidak penting sama ada kita kawan lama, kawan baru, girlfriend, boyfriend semua  tak penting bg saya..kerana semua itu tetap di tempat yg sama..iaitu hati saya...

Mudah-mudahan kita kembali rapat atau menjadi semakin rapat sampai ke akhir hayat :)

Budak tak ada masa depan

0 comments.

Owh owh sejak kebelakangan ni asyik melepak... melepak...dan melepak je kerja aku...
Sabtu hari tu pergi PD (nak tgk gambar g FB aku :)...tu pon kalau ada org nak tgklah).....wahhh sgt best (tapi kena sunburn teruk)...

Semlm g Times Square & Sungai Wang dgn Sungun & Hafiz...tetiba dpt sms kata kelas dah leh daftar...pergh pening gler kepala aku time tu...takut x sempat daftar kelas sbb kelas selalu cepat penuh..disbbkan diorg pon risau gak sbb takut tak dpt daftar kelas so cepat2lah kitaorg round satu Sungai Wang carik CC...pergh bler last time aku masuk CC pon aku x tahulah...masuk2 daftar kelas...Sungun terlambat daftar satu subjek ke kelas yg dia nak masuk ahahah...kesian...then diorg round2 jap sbb nak beli barang skit and aku duduk kat CC sbb nak tlg daftarkan kwn2 aku yg lain...bler dah blah dari CC..mula la jalan2 balik...call sungun jap tanya dia kat mana...dia kata kat PADINI...then aku jalan2 jap...then nak try call balik tanya dia kat mana..TIBA2...bateri hp kong..habis x leh call...%^$###...sejam aku round2 Sungai Wang carik diorg...patah kaki aku weyh ahahaha....akhirnya sungun terjumpa ngan aku...mkn kat MC D then blah g ampang...hafiz ajak member2 dia dan kita semua g kelab darul ehsan main golf ...first time main gold ( teruk gler..nasib baik kayu golf x tercampak hahaha)....

ahahaha konklusinya aku asyik keluar je cuti2 ni menghabiskan duit..iskh2 apa nak jadi ni....kena try nak berubah ni...oklah nak g mandi sbb kawan2 ajak lepak pasni (pang..baru tadi kata nak try berubah)..bye2


p/s: tapi saya ni biasanya seorg budak baik...kerja duduk umah cam anak dara.. tak tahu kenapa cuti sem kali ni byk keluar

UiTM Di hatiku

0 comments.

Ok tajuk di atas langsung x ada kena mengena ngan post aku pd hari ni, tak adanya nak di hatiku ahahah
Tapi yang aku x berpuas hati ialah janji yang diorg tak tepati,
Jikalau anda seorg pelajar UiTM jadi anda pasti tahu pd 21hb smlm sepatutnya dah leh daftar kelas bermula pd pukul 10 pg, disbbkan aku risau tak dpt masuk kelas kesayangan aku sbb biasanya cepat gler penuh jadi aku decide stay up jela dari tgh mlm tu sampai kul 10...

Akhirnya selepas movie marathon non stop sampailah kul 10 sbb takut tertido...waktu yg ditunggu sampai..

Bukak website dia...dia ckp masih under construction...ok sabar sbb maybe aku fikir dia lambat skit...tunggu tunggu dah kul 11...bukak lagi..x ada lagi..kata under maintenance...sabar2..cuba beberapa kali sampailah ke pd pukul




Pd pukul 1 lebih...still tak dpt masuk..kesabaran mula tercabar..mata dah mula ngantuk...takpe sabar skit lagi aku ckp kat diri aku sendiri...



                                                   


Pukul 3 lebih..mata dah lebam sbb x tido2 lagi satu mlm...rasa cam nak g baling selipar jamban kat kepala org yg sepatutnya pastikan site register ni berfungsi..dia tgh tido ke apa...


                                    

Pd pukul 7 lebih time maghrib..hati gembira sedikit selepas dah leh nampak page tuk add kelas aku...muka mula terukir senyuman sedikit..tapi senyuman tu hilang serta merta apabila satu kelas pon x ada dlm page tu tuk pelajar masuk...WTF?!!!

Skrang dah pukul 2 pagi 22 hb...sampai sekarang masih x dapat daftar lagi...haih..cobaan...

-The End-

Sunday

1 comments.

Owh pagi2 lagi dah keluar rumah bersama family menuju ke KLCC (pagi2 apa..kul 11 cam tu...kira pglah bg org yg suka bgn lambat cam aku ni time cuti2 ahaha)...carik hp baru coz hp lama dah jahanam beberapa kali dah..dah jumpa..yahooo...tapi tak ada colour yg diminati iaitu hitam..yg ada pon putih je..sedih2...tapi dah tinggalkan no suruh dia call bler stock dah ada..sambung berjalan...family semua g beli kasut semua...kasut skola..kasut bola..kasut apa2lah..aku pon x paham wakpe nak byk sgt kasut..then g makan kat fav restoran kat KLCC ....kat Chilis...then selepas tu...terus lepak ngan kwn2...kat KLCC jugak ahahaha...






 p/s : can't wait for this saturday :D

Family Guy

1 comments.

Owh ok disbbkan aku selalu on9 mlm2 sampailah ke pagi subuh..so sgt bosan bler ramai org dah tido..youtube jela kadang2 menjadi teman ku..terjumpa short video clip pasal family guy...dia ada byk..100 clip tak silap..cam best & kelakar ..tgklah..tgklah kat youtube :D

Punca besar ramai org x perform exam hari itu..

0 comments.





Owh jadi final exam next sem aku kena tutup terus fb aku buat seketika ahaha

Mcm mana rakyat Malaysia nak pandai kalau mcm ni..

4 comments.

Berita Harian

PELAKON Gerak Khas, Mohd Farid Amirul Abdullah, yang terkenal dengan watak Detektif Lim dihukum penjara dua bulan dan didenda RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, hari ini. Tertuduh disabitkan atas kesalahan mencuri dua buku bernilai RM194.90 milik MPH Bookstore, dekat Mid Valley, Mac lalu. - Foto Rosdan Wahid


Ini mungkin kesalahan yg plg pelik aku pernah baca kat surat khabar...pelakon mencurik buku..kesian2...cuba nak beli buku tapi tak mampu nak bayar , tapi disbbkan nak jumpa ilmu...curik jugak..so masuk penjara(yela aku tahu ada org akn ckp dpt ilmu haram) ....tapi cuba korang fikir..pelakon pon xmampu nak byr tuk duit buku..so apatah lagi org2 yg duduk dlm hutan yg mak tak kerja ,bpklak penoreh getah yg org diibaratkan hidup mereka cam peribahasa melayu kais pagi makan pagi kais petang makan petang...aku x salahkan dia sgt kerana aku faham...buku2 kat Malaysia ni mahal nak mampos...kalau boleh, kerajaan tak yahla kenakan cukai kat buku sgt dan bagilah subsidi kat buku..kan bgs kalau kerajaan galakkan harga murah bg buku..barulah org nak beli..ni tak..mahal kot..aku selalu g kedai buku Kinokuniya kat KLCC selalu jumpa buku2 yg menarik untuk di beli..tetapi bler tgk tag harga kat belakang buku..terus hilang menarik ahaha..satu buku yg biasanya aku minat nak belilah yg aku tgk cost RM 80 cam tu yg bersamaan dgn 14 tiket wayang student price..kalau kau pelajar..kau pilih mana? kalau sapa yg kenal aku..dia tahulah aku tentu pilih 14 tiket wayang
blogger-emoticon.blogspot.com



Tapi bler aku tgk harga sebenar buku tu yg kadang2 ada tulis ats muka buku tu tapi dlm harga di luar negaralah ..cam ada tanda USD semua..berbelas ringgit duit dorang je..so kalau convert ke RM mestilah tak sampai RM 50..tapi apsal nak g jual sampai 70 ke 80..cekik darah ke apa...buku2 kat luar negara jauh lg murah kot...Pergi BORDERS Oxford Circus cari buku "2 books for 6 pound". Kalau convert Malaysia baru berapa je..RM 30 camtu je sbb euro skrang 5 kali ganda lg besar dari duit Malaysia...and aku pernah g Tasmania, Australia..kat market dia selalu ada byk gler orang jual buku2 ...harga dia masyaAllah..bpk murah...kalau korang pernah tgk cite Inkheart..cam tula keadaan dia..buku2 byk gler...byk choice..dan yg plg best...murah2...berbanding ngan Malaysianya kedai buku...skit choice..semua kena bungkus ngan selepin tape(pajak eja) sbb tak nak bg org baca...dan harga dia..subhanallah..bpk mahal...cam mana org sini nak maju dan berpendidikan kalau buku mahal camni hah..mcm mana kau nak galakan pelajar semua belajar baca buku..buku punya mahal..porn kat internet pon skrang free je tau..so kau rasa remaja2 nanti akan lebih suka buat apa?..dush...

Malaysia 1 - 0 Vietnam

3 comments.


Akhirnya sejak 20 tahun almari utk letak trofi/medal bg pasukan Bola Sepak Malaysia kosong je dan yang ada cumalah habuk2 dan sarang labah2 serta tampalan sticker2 slogan "Malaysia Boleh" bakal di buka dan diletakkan dlmnya medal Emas setelah menang bg Sukan SEA yg berlangsung di Laos sebentar tadi...dan masa ni jugaklah anda semua akan nampak buat pertama kalinya org2 ramai yg selama ini kat fb asyik post kat bahagian what's on your mind pasal club bola luar negara je cam Liverpool , Man U , Arsenal , Chealsea , Barca dan sewaktu dgnnya mengepostkan tentang kejayaan besar pasukan bola sepak Malaysia ini sambil berkata ayat2 "Saya bangga menjadi Malaysia, Malaysia Boleh!" dan sewaktu dengannya juga...kalau x menang...tak tahulah saya samaada diorg masih lagi bersemangat mengatakan demikian atau tak...pang..apa2 pon Tahniah kepada Malaysiablogger-emoticon.blogspot.com dan Selamat Menyambut Awal Muharram

Happy Birthday Mama :)

0 comments.






blogger-emoticon.blogspot.com